Καρδαμύλη

Η Καρδαμύλη είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα παραδοσιακά, παραθαλάσσια χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης με πέτρινα αρχοντικά, λιθόστρωτα δρομάκια, γραφικό λιμανάκι και πανέμορφες παραλίες. Τα γαλάζια νερά, οι καταπράσινες πλαγιές, οι ατέλειωτοι ελαιώνες και τα κυπαρίσσια έχουν κάνει την Καρδαμύλη ένα από τα πιο τουριστικά θέρετρα, με υποδομές για οικονομικές αλλά και πολυτελείς διακοπές.Η Καρδαμύλη απέχει 35Km από την Καλαμάτα και μόλις 3:30 ώρες από την Αθήνα, έτσι είναι κατάλληλη και για καλοκαιρινές, οικογενειακές διακοπές αλλά και για τριήμερες αποδράσεις.

Οι επισκέπτες στην Καρδαμύλη εκτός από μπάνια μπορούν να θαυμάσουν και τα αξιοθέατά της. Μπορούν να επισκεφθούν τον Πύργο του Τρουπάκη Μούρτζινου, ένα οχυρό χτισμένο το 1807 που αποτελείται από διάφορα κτίσματα, όπως την τοξωτή Πύλη, το Πυργόσπιτο, τον Πύργο – προσβάσιμο μόνο από μια ξύλινη ανασυρόμενη γέφυρα – το Σιδηρουργείο, το Ελαιοτριβείο, τον Λαχανόκηπο και τον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στην είσοδο του οχυρού. Επίσης μπορούν να επισκεφθούν το φαράγγι του Βυρού μήκους 19Km και να θαυμάσουν ένα τοπίο άγριας ομορφιάς, με δάση από πεύκα και έλατα, κυπαρίσσια και καρυδιές.

Άλλα αξιοθέατα της Καρδαμύλης είναι το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, το παλιό ελαιοτριβείο, το σαπωνοποιείο, το νησί Μερόπη και τα χωριά Προάστειο και Σταυροπήγειο. Τέλος, όποιος επισκεφθεί την Καρδαμύλη πρέπει να κάνει μπάνιο στις παραλίες Ριτσά, Δελφίνια, Καλαμίτσι, Φονέα, Σάλιο και Λιμανάκι. Πρόκειται για παραλίες με καθαρά, κρυστάλλινα νερά, άλλες απομακρυσμένες και άλλες κοσμοπολίτικες. Και για τους φυσιολάτρες, μια πεζοπορία στο φαράγγι του Βυρού θα είναι μια εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη.

 

 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΡΔΑΜΥΛΗΣ